Upplev styrkan med Microlearning

12 april, 2021 in Nyheter

Microlearning är precis som namnet antyder, en mindre form av digitalt lärande där man oftast fokuserar på en uppgift. Det kan produceras i olika format som tex ett videoklipp, en ljudfil, en instruerande bild och text – eller en kort interaktiv utbildning med fokus på en mindre del.

Microlearning kan med fördel användas som ”how to” eller ”just-in-time-learning” vilket innebär att användaren behöver kunskap kring något just nu. Precis som när vi i vår vardag söker snabb info på hur man monterar ihop något, ska laga något eller vill veta vad något betyder.

Har man ett välstrukturerat bibliotek med microlearning så kan detta hjälpa medarbetare att utföra sina arbetsuppgifter smidigt och snabbt utan avbrott. Detta kan gälla olika ämnen som tex produktkunskap, onboarding, monteringar, systemträningar mm.

Microlearning kan också användas i samband med annat lärande. Att befästa kunskap inför ett längre utbildningsmoment eller att förlänga en utbildning genom att skicka ut eller tillgängliggöra mindre repetitioner och påminnelser efteråt.

Behöver ni råd, stöd eller produktioner inom digitalt lärande?

LÄS MER OM MICROLEARNING

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.