Trendspaning på ATD 2019 Washington DC

27 maj, 2019 in Nyheter

Även i år har TicTac spanat in ATD Expo & Conference, en årlig konferens där 10 000 deltagare utvecklar sina kunskaper om ”talent development”, lärande och kunskapsöverföring. Över 400 talare kommer att hålla över 300 föredrag, workshops och paneler – men här är de tre saker som är hetast:

AI och Social learning
Om förra årets mest spännande ämne var microlärande, så är det tydligt att i år är nykomlingarna Artificiell Intelligens för lärande och även hur socialt lärande kan användas på arbetsplatsen. Digitala verktyg har såklart en självklar roll här och många företag har kommit längre med socialt lärande än vad vi sett i Europa.

Nya roller och jobb
Visst är det intressant med ny teknik, men kanske en ännu intressantare sida av socialt lärande är att det innebär nya roller för oss som arbetar med kompetensutveckling. På framtidens arbetsplats behövs ”learning influencers” och ”social learning managers” – men vem ska utbilda dem, och vad måste de kunna? Efter några sessioner här hoppas jag ha bättre svar på det.

Kändisfaktorn
Förra årets talare var Barack Obama, vilket i sig var en emotionell upplevelse. I år öppnades mässan av ingen mindre än Oprah Winfrey, en av världens mest respekterade mediapersonligheter. Oprah är känd för hela världen som värd i sitt eget TV-program men driver också TV-kanaler, tidningar och förlag.

1-2-3

  1. Washington DC har flest högutbildade vuxna av alla städer i USA.
  2. Georgetown University i DC grundades 1789 och är världskänt för både forskning och utbildning.
  3. Washington DC är en föregångare när det gäller reformer inom utbildning, och har ett av de modernaste skolsystemen i USA.

The best of the best – vad var bäst i DC?

  1. Articulate visar vägen

Nicole Legault är community manager på Articulate och har en hel del att säga om pedagogik och lustfyllt lärande. I år berättade hon om hur man bygger effektiva och engagerande scenarios.

  1. Seth Godin

Den världskände marknadsförings-gurun Seth Godin intog scenen på tisdagen för att prata om ”Dancing on the edge of a Revolution.” Det blev en makalös upplevelse, eftersom Seth är en visionär som hjälpte till att förändra synen på det digitala redan på 00-talet.

  1. AI

AI och adaptivt lärande, jamen än sen då, kanske någon suckar. Nick Howe från Area9 kom till podiet med mer än buzzwords. En spännande berättelse om hur läkare kan utbildas med hjälp av AI fångade allas fantasi. Kanske något för Sverige – och för andra branscher, utan tvekan.

  1. Förändringsledning

Rollen som utbildare i organisationer har mer och mer börjat likna det som kallas ”change management” här borta. När förändringarna kommer snabbare och snabbare blir det utbildarens roll att hjälpa organisationen in i nästa fas!

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.