Trendspaning 2021 – kunskapsportaler som kan mer!

11 januari, 2021 in Nyheter

 På Tictac håller vi alltid ett öga på de senaste trenderna och detta år är inget undantag. Är 2021 året då vi ser de moderna kunskapsportalerna slå igenom? Vår spaning visar att fler och fler kommer att använda sig av nya tekniker och metoder, såsom learning influencers och performance support. För att dessa ska fungera effektivt behövs en större och modernare plattform än det gamla hederliga LMS:et. 

1.     Fler appar för lärande
Fler organisationer kommer att använda sig av mobilappar för att leverera utbildningar till sina användare. Det innebär att man kommer att kunna erbjuda en varumärkesanpassad utbildningsupplevelse var som helst – även utan internetuppkoppling.

2.     Lärande mitt i arbetet
Det som kallas ”live performance support”, eller lärande mitt i arbetet, kommer att på många ställen ersätta traditionellt lärande med konferensrum, e-kurser och tester. Genom att utse interna ämnesexperter och göra dem tillgängliga via en kunskapsportal kan utbildning ske där arbetet händer – till exempel i Teams eller Slack.  

3.     Learning influencers tar fart
Det har varit några år av ”vilda västern” när det gäller learning influencers men under 2021 blir det en formalisering och strukturering. Det som är viktigt med learning influencers är inte antalet följare eller nivån av engagemang. Det handlar snarare om hur deras expertis är trovärdig för ämnet. Genom ett system för expertmoderering som t.ex. Coach & Share i Docebo, kan denna expertis spridas i hela organisationen, eller varför inte även till världen utanför?

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.