Carolina Palmqvist är nöjd med utfallet i Norge och siktar på satsningar i Danmark och Finland under året. Det kan bli mer.
– Vi har dessutom tillsatt ett projekt där vi tittar på hur vi ska kunna distribuera vår plattform utanför Norden. Vi tror att det kanske behövs en annan modell när vi tittar på resten av Europa, men det kräver närmare analys.
Tyskland ligger närmast till.
– Den tyska marknaden är mycket större än den nordiska. Lyckas vi där har vi inte resurser att nyanställa och växa så snabbt som det behövs, då är det kanske bättre att samarbeta med starka, lokala partners.
Går allt enligt enigt planerna ska Tictacs företrädare ha bestämt sig för hur bolaget ska gå vidare till slutet av sommaren.
Digital utbildning, edtech, är en växande bransch. Det finns en rad aktörer på en än så länge fragmenterad marknad. Tictac hävdar sig väl, enligt Carolina Palmqvist.
– Enkelheten och möjligheten för kunderna att kunna integrera vår plattform med vilket system som helst är förklaringen till att vi tar affärer, skulle jag säga.
Under 2016 omsatte Tictac Interactive 30 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 2,6 miljoner kronor samt omkring 25 anställda. Bolaget visade en vinstmarginal på närmare 9 procent.
Carolina Palmqvist räknar med att omsättningen ska öka med minst 15 procent under 2018. Ett skäl är den nya strategiska inriktningen på att utveckla plattformen, vilket även ska bidra till att vårda lönsamheten.
– Affären kring plattformen är mycket mer förutsägbar än att producera innehåll och har större marginaler, säger hon.