TicTac spanar: 3 största trenderna från EdTech Sweden

29 oktober, 2019 in Intervjuer, Nyheter

Förra veckan ägde årets Edtech Sweden rum och TicTac är en stolt huvudsponsor av konferensen. Edtech Sweden är ett initiativ som verkar för att Norden ska säkra en global tätposition inom Edtech – en av världens snabbast växande branscher. Här delas best practice och nya digitala lösningar som främjar lärande.

Fokus under konferensen ligger på framtidens teknik, modern pedagogik samt mötet mellan leverantörer av Edtech och beslutsfattare på alla nivåer inom näringslivet, offentlig sektor och utbildningssektorn. Följ dialogen under #edtechsweden.

Trend 1: Social Learning
En av de stora trenderna under årets möte var Social Learning; Socialt lärande. Socialt lärande pågår hela tiden i organisationer där medarbetare lär av varandra. I sociala medier och kanaler delar framförallt den yngre generationen ständigt kunskap med varandra genom filmer, chattfunktioner och andra medier. Med rätt verktyg blir lärandet både effektivt och engagerande utan att störa det dagliga arbetsflödet.

Trend 2: AI och skräddarsytt lärande
Hur skapas det ultimata individanpassade lärandet med hjälp av AI? Det var ett hett ämne som många berörde och vi är säkra på att detta bara är början. Inom kort kommer det att vara ett skallkrav för en lärande plattform att ha möjligheten att skapa en upplevelse baserat på individens behov och förutsättningar.

Trend 3: Plattformar som stödjer transformation
En annan tydlig trend var fokus på plattformar som stödjer en kulturell transformation som är konstant pågående, istället för isolerade lärandeupplevelser. Hur ställer en organisation om till ett growth mindset?

Vill du veta mer om Edtech Sweden?

Läs mer

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.