TicTac och Trelleborg i senaste numret av Personal och Ledarskap – tema e-lärande kan utbilda fler

19 september, 2017 in E-learning

I senaste numret av Personal & Ledarskap var temat hur e-lärande kan utbilda fler. I specialnumret intervjuades TicTacs kund Trelleborg om sitt arbete med e-lärande och vilka effekter det har fört med sig.
I numret presenterades även TicTacs fem tips för produktion av e-utbildningar samt forskaren Christians Östlund tankar kring digital utbildning. Nedan är referat från artiklarna. 
Trelleborg:
TicTacs samarbetspartner Trelleborg AB har använt sig av e-lärande i tio år och utbildat 3 000 medarbetare ibland annat inköp. Utbildningarna har gett effektivare inköp och bromsade prisökningar men framför allt ökad förståelse mellan koncernens olika avdelningar. I Personal & Ledarskaps temaspecial e-lärande berättar Trelleborg hur man använder sig av TicTacs utbildningslösningar för att ständigt ligga i framkant.
TicTacs fem tips för e-utbildning:
Lagom långa kurser, aktivera användaren, tänk på utseendet, fokusera på det som är relevant samt vässa språket. Det är fem konkreta tips på en framgångsrik e-utbildning som TicTac berättar om i Personal & Ledarskaps temaspecial om e-lärande.
Christian Östlunds forskning:
Framgångsrikt e-lärande måste fokusera på slutanvändarna och det krävs ett bra förarbete för att se vad de har för behov. Det är därför bra att ha ett ramverk att utgå ifrån. Det visar Christian Östlunds forskning som i våras doktorerade på design för e-training vid Copenhagen Business School.
TicTac arbetar efter dessa riktlinjer i samarbete med våra partners och i senaste Personal & Ledarskap berättar Christian Östlund hur organisationer genomför framgångsrikt e-lärande.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.