TicTac Learn uppnår rekordomsättningen 220 miljoner – vinner utmärkelsen ”Årets Krossare” 

6 september, 2023 in Nyheter

VD Carolina Faxe och hennes Edtech-bolag TicTac Learn AB är årets vinnare av utmärkelsen ”Årets Krossare”. Enligt 17-nätverket är TicTac Learn det bolag som haft störst omsättningsökning under 2022 – från 60 till 220 miljoner kronor vilket innebär en ökning med 267 procent. Med en stark inledning på 2023 satsar TicTac nu på en fortsatt tillväxtresa i Norra Europa. 

Utmärkelsen “Årets Krossare” delas ut av 17-nätverket för att främja byggandet av riktigt stora bolag drivna av kvinnliga ägare. Nätverket grundades 2017 av de framgångsrika entreprenörerna Jessica Löfström (Expandera Mera), Lena Apler (Collector), Monica Lindstedt (Hemfrid), Anna Bråkenhielm (Silverback) och Maria Mattsson Mähl (Alpha C).  

TicTac Learn är det bolag som haft störst omsättningsökning under 2022 enligt 17-nätverket. Senaste verksamhetsåret har omsättningen stigit från 60 till 220 miljoner kronor – en ökning med 160 miljoner kronor eller 267 procent. 

”Som entreprenör och ägare har jag alltid haft siktet inställt på tillväxt med bibehållen lönsamhet. Vi hade högt ställda mål när vi gick in i 2022 och vi överträffade dem med råge. Ett stort tack till alla våra duktiga medarbetare som bidrog till det fantastiska resultatet och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa”, säger TicTac Learns VD Carolina Faxe. 

Upprinnelsen till 17-nätverket var ett rykte i Almedalen om att det endast fanns 17 kvinnor som grundat ett företag med en omsättning på mer 50 miljoner kronor per år – något som visade sig inte stämma.  

Carolina Faxe valdes 2021 in i 17-nätverket. För att bli invald i nätverket måste du vara kvinna, ha grundat bolaget i fråga och ha en betydande ägarandel i det samt haft en ledande position i bolaget under hela tillväxtresan. Dessutom skall bolaget ha omsatt mer än 50 miljoner kronor per år. 

”Årets Krossare” är inte den enda utmärkelsen som TicTac Learn och VD Carolina Faxe tilldelats senaste tiden. Tillväxt Malmö har även utsett henne till ”Årets Tillväxtentreprenör 2022”. 

TicTac förser sina kunder med digitala utbildningsplattformar och utbildningar. Några av kunderna är Ericsson, Klarna, Socialstyrelsen, Oatly, Thule och Verisure. 

Bolagets digitala utbildningslösningar har drygt en miljon användare och antalet växer snabbt i takt med nya kunder. 

”Efterfrågan är fortsatt stark och under årets första månader har vi fått flera nya kunder så som Skintific, Aqua Dental och Granit. Vi har även gjort flera nyrekryteringar för att möta efterfrågan hos befintliga och nya kunder” säger Carolina Faxe. 

Edtech-marknaden är en av världens snabbast växande branscher med en global tillväxt på cirka 16 procent under 2022 enligt affärstidningen Forbes. I augusti 2021 gick brittiska riskkapitaljätten Bridgepoint in som huvudägare och sedan dess har TicTac fortsatt växa snabbt i Norra Europa med förvärv av danska Key2Know och tyska Interlake. 

”Med Bridgepoint i ryggen fick vi en aktör med stor internationell erfarenhet och närvaro. Vi fick en partner som hjälpte oss att växa snabbare och bättre, inte minst internationellt. Tillsammans kommer vi att fortsätta växa såväl organiskt som genom tilläggsförvärv”, säger Carolina Faxe. 

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.