TicTac hjälper RFSL ta fram utbildning om hbtq

24 februari, 2016 in Pressmeddelanden

Idag lanserar RFSL sin första webb-baserade utbildning. Utbildningen är en grundkurs i hbtq-frågor och riktar sig till arbetslivet. Målgruppen är näringsliv, föreningar, skolor, vård och offentlig sektor.
Malmö-baserade Tictac Interactive AB har hjälpt RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, att ta fram utbildningen. Föreningen är den första som använder TicTac Hjärta – en samarbetsform som innebär att TicTac står för en tredjedel av projektkostnaden upp till en halv miljon kronor för att stödja ideella föreningars arbete.
Målgruppen för utbildningen är näringsliv, föreningar, skolor, vård och offentlig sektor.
– Vi är stolta över att få RFSL som kund och ser fram emot att få samarbeta med dem kring de viktiga hbtq-frågorna. Sverige ska vara ett öppet och fritt samhälle där alla människor ska ha samma möjlighet att förverkliga sin fulla potential utan att hållas tillbaka av fördomar och diskriminering, säger Carolina Palmqvist, VD TicTac Interactive.
Grundkursen är uppdelad i fyra moduler:
Normer,
hbtq-begrepp, lagar och mänskliga rättigheter samt bemötande. Syftet och målet med kursen är att förbättra hbtq-personers hälsa men också öka medvetenheten kring normer och diskriminering samt ge träning i att bemöta människor på ett respektfullt sätt, inte minst på arbetsplatsen.
Hbtq är en förkortning som står för homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer med queera uttryck och identiteter.
– RFSL har en omfattande utbildningsverksamhet i hela Sverige. Webbutbildningen blir ett komplement till den verksamheten och ett nytt sätt att introducera frågorna i organisationer som kanske inte har möjlighet att samla alla personal på en gång, säger Tom Summanen, utbildningschef RFSL.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
 
Carolina Palmqvist, VD Tictac Interactive AB
070-990 66 85
[email protected]
 
Tom Summanen, utbildningschef RFSL
076-318 78 54
[email protected]
 


 
TicTac Interactive AB är en av Nordens ledande aktörer inom e-learning och digitalt lärande. Vi erbjuder E-learning Made Easy för dig som vill lära dig skapa din egen e-learning och TicTac Solutions till dig som söker en strategisk partner. Bland våra kunder återfinns Försäkringskassan, Trelleborg AB, Philips och MFF. TicTac har kontor i Malmö. Stockholm, Karlskrona och Växjö. Huvudkontoret finns i Malmö. www.tictac.se
RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbqt-personer som för alla andra i samhället. RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt och är en ständigt växande organisation med cirka 7 000 medlemmar och 38 avdelningar spridda över Sverige. www.rfsl.se

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.