TicTac delade ut 100 000 kronor till Pinc Founder of the Year – Finch 3D

21 oktober, 2019 in Pressmeddelanden

EdTech-bolaget TicTac Interactive delade ut 100 000 kronor i pris till vinnaren Finch 3D i startup-tävlingen Pinc Capital under Nordic Female Investor Meetup 2019 i Malmö. TicTac var även stolt sponsor till NFIM vars syfte är att främja fler kvinnliga entreprenörer, investerare och ägare.

Nordic Female Investor Meetup (NFIM) har som syfte att inspirera och stödja kvinnliga entreprenörer och investerare samt öka antalet kvinnliga ägare och arrangerades för fjärde gången på företagsinkubatorn Minc i Malmö den 15 oktober med TicTac som en av sponsorerna.

Flera framgångsrika kvinnliga entreprenörer, investerare och företagsägare deltog i företagspresentationer, paneldebatter och workshops för att diskutera hur det ska bli lättare för kvinnor att få riskkapital jämfört med män och därmed öka antalet kvinnliga ägare.

I samband med NFIM 2019 arrangerades även startup-tävlingen Pinc Capital där priset var 100 000 kronor till bästa pitchen. Priset var donerat av TicTac som ett led i Edtech-bolagets engagemang för att främja kvinnligt företagande och ägande.

Pinc Capital är öppet för nordiska startups med minst en kvinnlig grundare och 2019 års Pinc Founder of the Year blev Finch 3D och medgrundaren Pamela Wallgren. Malmöbaserade Finch 3D utvecklar ett digitalt verktyg för arkitekter som hjälper dem att mer flexibelt testa deras design på olika platser och scenarier. Priset delades ut av TicTacs VD Carolina Ericson..

– Ett stort grattis till Finch 3D och Pamela Wallgren! Vi behöver fler kvinnliga entreprenörer, investerare och företagsägare. Ifjol gick endast 2 procent av det totala riskkapitalet till startups med enbart kvinnligare grundare vilket är en alldeles för låg siffra. Det vill vi ändra på och därför stödjer vi NFIM och är stolta över att få donera och dela ut pris som Pinc Founder of the Year, säger TicTacs VD Carolina Ericson.

I samband med NFIM 2019 skrev Carolina Ericson en debattartikel tillsammans med fem andra affärskvinnor på temat hur viktigt det är för svenskt näringslivs framtid att fler kvinnor får tillgång till riskkkapital och att antalet kvinnliga företagsägare ökar.

Mer information om NFIM 2019, Pinc Capital samt debattartikeln:

https://www.minc.se/events/nordic-female-investor-meetup-2019

https://www.sydsvenskan.se/2019-10-15/mojligen-gor-en-okad-andel-kvinnliga-agare-att-antalet-forhastade-beslut-minskar

Kontaktuppgifter för mer information:

Carolina Ericson, VD TicTac
Telefon +46 70 990 66 85
Mail: [email protected]

Nina Strandberg,
VD-assistent TicTac
Telefon +46 72 190 85 40
Mail: [email protected]

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.