Stefan Pettersson ny CFO på TicTac: “Man kan alltid lära sig mer”

22 mars, 2022 in Nyheter

Stefan Pettersson har lång erfarenhet från telecom-, SaaS-industrin och företag som Kinnevik och Apsis. Nu kliver han in som ny CFO (Chief Financial Officer) på TicTac och ska ansvara för bolagets styrning genom ekonomi och finansiella frågor. Och han har redan lärt sig något nytt.

Hur kommer det sig att du blir CFO på TicTac?

– TicTac har en stark tillväxt och en spännande expansionsplan för de närmaste åren. En del av mitt uppdrag blir att hjälpa till att få finansdelarna att fungera optimalt, och se till att vi tittar på rätt nyckeltal.

Jag är revisor i botten och har jobbat de senaste tjugo åren inom SaaS-industrin och på bolag som har någon form av subscription så jag har relevant erfarenhet kan man säga.

På TicTac säger man “Never stop learning”. Har du lärt dig något hittills?

– Att e-learning är superspännande! Jag har tidigare använt en del av programvarorna som exempelvis Docebo, och då inser man att EdTech är framtiden. I och med pandemin började allt fler använda digitala produkter, så digital utbildning kommer att växa enormt.

Vad hoppas du lära dig mer om?

– Generellt tror jag att man alltid kan lära sig jättemycket på alla nya ställen, och jag är väldigt nyfiken på de olika länderna vi ska expandera till. Hur funkar det? Hur kommer vi att arbeta med dem? Den internationalisering vi ska genomföra och att vi breddar oss geografiskt i Norra Europa ska bli väldigt intressant. Man lär sig mycket om folk och kultur på det sättet.

Jag har också insett att jag har för lite sporterfarenhet. På TicTac finns ett stort idrottsintresse och vi sponsrar ungdomsidrott i MFF, Kronprinsens handbollsklubb och Malmö Red Hawks. Så jag hoppas lära mig mer om sport!

Välkommen till TicTac Stefan!

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.