Social learning

Vad är socialt lärande?

Socialt lärande är informella processer där användare lär sig utanför klassrummet eller den digitala kursen. Informellt lärande pågår hela tiden på arbetsplatsen – och visst finns det mycket kunskap i organisationen! Med rätt verktyg blir lärandet både effektivt och engagerande – utan att störa det dagliga arbetsflödet.

Hur går det till?

Hur går socialt lärande till? Det är enkelt. Precis som i sociala medier och kanaler som YouTube delar kollegor kunskap med varandra, genom filmer, chattfunktioner och andra medier. Detta är redan en självklarhet för många, speciellt den generation som vuxit upp med sociala medier. För att vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden kommer socialt lärande vara en viktig faktor.

Varför är det bra?

Några effekter som socialt lärande ger är mer engagerade anställda, en roligare arbetsplats och bättre resultat. Dessutom skapas en lärandeorganisation där kunskapen samlas och ständigt utvecklas.

Vad krävs?

En social plattform där all kunskap samlas och delas är nyckeln till en lyckad lärandeorganisation. I plattformen får de aktiva belöning och uppmärksamhet – så får vi utbytet mellan användarna att börja flöda. Här hjälper också AI-verktyg till så att rätt information når rätt personer.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.