TicTac´s topp 3 Social Learning tips

3 mars, 2019 in Nyheter

Många företag och organisationer attraheras av tanken på att arbeta med Social Learning, men vad innebär det rent praktiskt och finns det någon best practice?
TicTac har länge arbetat med Social Learning men sedan vi blev återförsäljare av Docebo så har vi en plattform som stödjerSocial Learning och som gör det enkelt att administrera och kurera.
Social Learning har funnits länge och bygger på att istället för att vi lär från en bok, digital kurs eller lärare så lär vi oss genom att iaktta hur andra personer gör eller agerar. Detta i kombination med att den anställda eller deltagaren i en kurs istället för läraren bidrar med innehåll sammanfattar koncepten ovan.
Här kommer 3 rekommendationer från TicTac om ni går i tankarna att implementera Social Learning:

1. Sätt tydliga och enkla ramar och ge verktyg till användaren

Det kan låta enkelt att sätta upp en plattform för kommunikation och därefter skapas det innehåll. Så enkelt är det inte. För att användare faktiskt ska dela med sig och för att det ska hålla rätt kvalitet måste administratörer skapa en intern ”Policy” eller ”wiki” som tydligt berättar varför ni arbetar på detta sättet och ge riktlinjer till hur användarna ska delta.

2. Video. Vi nämner det igen, Video! 

Att deltagare ska lära sig använda olika verktyg för att skapa kurser är ganska icke troligt. Men med inbyggda lösningar för skärminpspelning och video så kan deltagarna enkelt skapa kvalitativt och snyggt content.

3. Experter är nyckeln till levande kunskap

Få experterna internt att engagera sig med era redan befintliga kurser i en social kanal. En bra strategi är att skapa sociala kanaler kopplat till era befintliga statiska kurser genom att engagera en expert som får uttala sig och komplettera utbildningen med sin syn på ämnet. I kanalen får deltagarna sedan interagera med experten som är högt levande istället för en död kurs i ett LMS.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.