Mobile learning

4 steg mot framgångsrik Mobile Learning!

TicTac är Skandinaviens ledande aktör inom Mobile Learning. I över 10 år har vi hjälpt organisationer och företag, på både nationell och global nivå, att skapa de bästa lärandeupplevelserna i telefonen. Generation Z har vuxit upp med smartphones och ställer krav på användarupplevelse, responsivitet och tillgänglighet.

Strategi: Kunskap när du behöver det

Fördelen med mobilt lärande är att kunskapen blir tillgänglig var och när som helst. Du kan tillgängliggöra utbildning på ett helt nytt sätt. För att få ett effektivt resultat behöver du optimera kurserna för smartphone-skärm, vilket brukar kallas en Mobile first-strategi.

Innehåll: Kort och enkelt

När man skapar Mobile Learning låter man användaren interagera med sin smartphone på ett sätt hen är van vid. Gör det så enkelt som möljligt för målgruppen att ta till sig! Det som fungerar bäst på smartphones idag är film, podcaster och sociala nyhetsflöden. Målet är att det ska vara lätt att använda och lätt att smälta – ett lärande som är optimerat. Då måste innehållet vara kort och hållas enkelt.

Verktyg: Responsive + GO+

Köp in verktyg för Mobile Learning. TicTac rekommenderar Responsive som är ett responsivt författarverktyg i Articulate 360. Skapa er Mobile Learning och distribuera den enkelt via den responsiva plattformen GO+ Genom plattformen får ni mätbarhet på vilka som har tagit del av och förstått innehållet.

Statistik: Mät resultaten

Mätbarheten är viktig för både organisationen och medarbetaren. Ni får ett kvitto på att er strategi fungerar och får en tydlig översikt över hur förändringsarbetet fortskrider, eftersom det är tydligt vem som gjort vad.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.