MFF arrangerade seminarium i Almedalen om samhällsansvar

6 juli, 2018 in Nyheter

Just nu pågår Almedalsveckan i Visby och TicTacs VD, Carolina Ericson medverkade på  Malmö FF:s seminarium om fotbollens samhällsansvar.
Omkring 80 personer kom för att lyssna på Malmö FF:s VD Niclas Carlnén, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelseordförande i Malmö stad, Peter Mattsson, Elitidrottschef Riksidrottsförbundet och Carolina Ericson, VD på TicTac i ett panelsamtal om fotbollens sociala arbete vid sidan av planen.
TicTac har under året gått in som huvudsponsorer i MFF i Samhället för att vara med och stötta initiativet och ta det ännu längre.
Hur ska samhällsarbetet bedrivas? Varför ska fotbollen och idrotten blanda sig i skola, utbildning, rättvisa och demokrati? Det var några frågor som diskuterades under ledning av moderatorn Jan Wifstrand.
– Jag vet hur viktigt det är att jobba med den typen av incitament. Idrotten kan många gånger vara det som kan rädda en kille eller tjej i unga år. Därför är det jättebra att koppla samman skola och idrott på det här sättet, säger Peter Mattsson, elitidrottschef på Riksidrottsförbundet.
Han får medhåll av Carolina Ericson, VD för TicTac Interactive, MFF:s huvudpartner för samhällsengagemang.
– Jag är imponerad av Fotbollsakademin. Där har MFF gått i bräschen och varit ledande. Det är ett generöst koncept som gett resultat.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.