Kvalitet och kunskapskontroll kritiskt för oss

18 september, 2018 in Nyheter

Inom sjukvården och räddningstjänsten är det livsavgörande att säkerställa kvaliteten och kunskapskontrollen. Medicinteknikjätten Dräger har därför valt att samarbeta med TicTac Interactive för att producera digitala utbildningar i världsklass. På SAMTIT 2018 vann Dräger den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets interaktiva utbildning”.
 
Dräger är internationellt ledande inom medicin- och säkerhetsteknik. Drägers produkter har skyddat och räddat liv ända sedan 1889. Dräger är representerat i cirka 180 länder och bland kunderna återfinns sjukhus, räddningstjänster och myndigheter. Huvudkontoret finns i Lübeck, Tyskland, och koncernen har cirka 14 000 anställda.
På Svensk Användareförening för Medicinsk Teknik och IT (SAMTIT) 2018 – en frivillig sammanslutning av vårdpersonal som ansvarar för medicinteknisk utrustning, IT och utbildningar – vann Dräger utmärkelsen ”Årets interaktiva utbildning”.
Dräger vann med bidraget Zeus IE vars mål är att styra anestesi. Den interaktiva utbildningen kring Zeus IE har producerats i samarbete med TicTac. TicTac är sedan tidigare leverantör till Dräger av den digitala plattformen GO!
Peter Bellhammar, Nordic Marketing Manager på Dräger, berättar hur TicTacs e-learning bidrar till att höja kompetensen inom organisationen och säkerställa en hög kunskapskontroll hos användarna av företagets produkter.
 
Hur använder Dräger TicTacs digitala utbildningar i dagliga verksamheten?
– E-learning är för oss ett sätt att säkerställa att utbildningen vi ger är standardiserad och att alla får samma utbildning och att kundens kunskapsnivå uppnår en viss standard som vi kan dokumentera. Vi har utbildningskrävande apparater och funktioner där kvalitet och kunskapskontroll är kritisk.
 
Hur bidrar utbildningen till att höja personalens och användarnas kompetens?
– Genom att utbildningen är standardiserad, spårbar och certifierad.
 
Drägers produkter bidrar till att förbättra liv och hälsa. Vilka extra höga krav ställer detta på era utbildningar?
– Vi vill att utbildningen ska vara enkel att förstå, användaren ska kunna följa sin dagliga rutin och känna igen sig i utbildningen. Utbildningen är till för att säkerställa att användaren verkligen fått informationen. Därför är det viktigt med kunskapskontroll så att vi säkerställer att den används på rätt sätt.
 
På SAMTIT 2018 vann Dräger utmärkelsen Årets interaktiva utbildning”. Vad betyder detta pris för er?
– Vi är naturligtvis väldigt stolta över detta och har fått ett kvitto på att det vi valt att satsa på är uppskattat av användarna.
 
Varför valde ni att samarbeta med TicTac?
– Vi valde TicTac för att de har den kompetensen som vi behöver. TicTac har också storleken på företaget som gör att när vi växer med vår e-learning så kan TicTac vara med och hjälpa oss från enkla lokala utbildningar till den komplexa multinationella plattformen.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.