Katrin Bergmark på Ecophon om E-learning Made Easy

12 mars, 2015 in Intervjuer

Företaget Ecophon ser kunskap som ett av sina viktigaste konkurrensmedel. De är det företag som kanske bäst utnyttjat Tictacs produkt E-learning made easy.
Har du någonsin varit på en familjemiddag hos någon där barnens glada rop känts lite för påtagliga? Jobbat på ett kontor där du varit omringad av störande ljud? Eller varit på en restaurang där man inte hör personen mitt emot? Dåligt ljudplanerade rum kan leda till försämrad koncentrationsförmåga, huvudvärk och trötthet. Hur ljud rör sig i de rum vi befinner oss i spelar en enorm roll i vår vardag men är något få tänker på. Ecophon tänker på det. Det är nästan det enda de tänker på.
Företaget utvärderar ljudmiljöer, tillverkar och säljer akustiktak, väggpaneler och skärmar. Allt för att skapa så behagliga lokaler att vistas i som möjligt. Ecophon intresserar sig speciellt för skolor, kontor och vårdmiljöer.
– För oss är kunskap otroligt viktigt. Vi säljer inte bara en produkt utan även kunskap. Våra medarbetare måste hela tiden vara uppdaterade och vi ser utbildning som ett sätt att konkurrera, säger Katrin Bergmark, Competence development manager på Ecophon.
Företagets anställda, särskilt alla de som har extern kontakt, behöver ha koll på den senaste forskningen inom ljud och akustik, företagets alla egna olika produkter och olika materials egenskaper. De behöver även känna till vilka olika problembilder som finns i olika typer av byggnader och verksamheter.
Företaget har 800 anställda runt om i världen och de anordnar ofta utbildningar på plats i Helsingborg där deras huvudkontor ligger. Men de hinner inte få ut all kunskap som de behöver med på-plats-utbildningar. Därför använder de sig av e-learning. Till en början laddade de mer eller mindre upp helt vanliga powerpoints men snart insåg de att det inte höll måttet och kontaktade Tictac.
– Sen vi har börjat samarbeta med Tictac har vi fått väldigt positiv feedback. Nu behöver inte våra anställda sitta i någon död powerpoint längre, säger Katrin Bergmark.
Ecophon har valt att använda sig av produkten E-learning Made Easy. Det är en tjänst där Tictac levererar programvara och support till kunderna så att de sen kan skapa sina egna e-utbildningar. Tictac finns hela tiden till hands för att vägleda, ge teknisk support och agera bollplank.
– Tictac har varit väldigt flexibla och hjälpsamma. När jag har stött på problem eller inte hunnit med att göra någonting så har de stöttat mig med en gång och de kommer med konstruktiv kritik och nya idéer. Jag kan snöa in mig på fakta och förlora helheltsgreppet, då ser de det och hjälper mig göra det förståeligt, säger Katrin Bergmark.
E-learning Made Easy är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att göra e-utbildningar på, menar Katrin Bergmark. 
– Men framförallt har samarbetet med Tictac hjälpt oss hitta ett effektivt sätt för våra medarbetare att lära sig mer inom olika områden.
Ecophon har hittills gjort 15 utbildningar med E-learning Made Easy.
– Tid är någonting jag har ont om. Vi hade aldrig hunnit göra så många utbildningar utan Tictac, säger Katrin Bergmark.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.