Intervju med Per Welinder på MFF

10 april, 2015 in Intervjuer

Hur länge har ni arbetat med TicTac och vilket behov har TicTac löst för er?
Vi började samarbeta sommaren 2013. Vi hade en plan och tanke som gick ut på att samla klubben under ett gemensamt tänk. Vi ville skapa en gemensam bilda av; Vad är MFF och vilken funktion fyller vi? Vi hade sedan tidigare gjort ett gigantiskt varumärkesjobb med en förstudie och analys på ledningsnivå som låg som grund.
När vi flyttade in på Swedbank Stadion gick vi från att vara en förening till att egentligen fungera som vilket företag som helst. Organisationen och verksamheten växte. Utöver fotbollen blev vi också fastighetsskötare och eventföretag. Arbetsstyrkan på matchdagar blev större, vi fick en större souvenirbutik, och vi tog hand om biljettförsäljningen själva. Samtidigt växte vår Akademiverksamhet och vi bedriver nu verksamhet ända borta i Simrishamn. 2013 var det över 700 personer anställda i någon form. För att lösa det här kontaktade vi TicTac.
 
Hur såg upplägget ut?
Tillsammans beslöt vi oss för en trestegsmodell som startade med en interaktiv utbildning, den följde vi upp med en gemensam utbildningsdag full av aktiviteter och avslutningsvis fick alla en hemuppgift och medarbetarhandbok där vi samlat den viktigaste informationen.
Jag är imponerad över hur TicTac tog sig an uppgiften. Det är inte lätt att greppa alla våra verksamheter och samtidigt förstå vår långa historia och hur den påverkar oss. Men de gjorde ett gediget arbete som landade helt rätt.
 
Hur stora har vinsterna för MFF varit tack vare TicTacs insats?
Svårt att mäta i pengarna men att utbilda sin personal och få alla att vilja samma sak är helt avgörande för en verksamhet. Gör man inte den här typen av interna utbildningsaktiviteter så är det i stort sätt meningslöst att göra affärsplaner och strategier. Vi behöver alla arbeta mer och oftare med att utbilda oss. Det är den bästa investeringen en verksamhet kan göra för sin utveckling och överlevnad.
 
Varför ska man anlita TicTac?
Vem som helst klarar inte av att göra en så omfattande och väl fungerande utbildning. TicTac har ett genuint engagemang och en stark förmåga att sätta sig in i sin uppdragsgivares behov och utmaningar. TicTac är verkligen fenomenala på både in- och utlärning. Dessutom är de roliga att jobba med. Man känner en otrolig entusiasm och engagemang i alltifrån planering till genomförande.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.