Intervju med Ann-Charlotte Nilsson på Icopal

20 september, 2016 in Featured, Intervjuer

Byggmaterialproducenten Icopal lanserar en större utbildningssatsning tillsammans med TicTac Interactive för att gå från klassrumsutbildningar till digitala utbildningar.  Ett av målen är att återförsäljarna på byggvaruhusen ska bli certifierade på Icopalprodukter.
Icopal AB är en av Sveriges största byggmaterialproducenter och ingår i Icopalkoncernen. Icopal marknadsför varor, tjänster och funktioner som täcker och skyddar byggnader och anläggningar mot vatten, fukt, värme, kyla och brand. Ann-Charlotte Nilsson på Icopals huvudkontor i Malmö är ansvarig för företagets utbildningssatsning som genomförs tillsammans med TicTac.
 Hur kommer den digitala utbildningen att användas i verksamheten?
– Den kommer framför allt att användas till externa kunder, men även internt. Den första kursen som vi har tagit fram vänder sig till anställda i bygghandeln, d.v.s. butiks- och lagersäljare som får frågor om våra produkter från byggare dagligen i sitt jobb. Ett annat användningsområde är att förmedla den teoretiska delen som en förberedelse för deltagarna i våra praktiska utbildningar. Även internt finns det många användningsområden, t ex som en del av introduktionen av nyanställda medarbetare.
Varför valde ni att samarbete med TicTac?
– Inför upphandlingen av vår e-learninglösning gjorde vi en kravlista med kriterier och TicTac var den leverantör som bäst matchade kraven. Det gällde t ex att verktyget skulle bygga på en standardlösning för att vara framtidssäker och att vi i efterhand enkelt och snabbt skulle kunna gå in i redan producerade kurser och göra uppdateringar och korrigeringar, utan dyr konsulthjälp.
– Dessutom är TicTac är specialiserade på att göra kurser som är pedagogiska och engagerande för deltagaren. Det ska inte vara som en Power Point-presentation man bara sömnigt klickar sig igenom, tillägger Ann-Charlotte Nilsson.
Icopal kommer att använda sig av TicTacs E-learning Made Easy som är ett effektivt verktyg för att genomföra e-learning enkelt och kostnadseffektiv i företaget.
– Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Icopal. De har lång erfarenhet av regelbundna klassrumsutbildningar kring deras produkter och att nu hjälpa dem med att införa en större digital utbildningssatsning är mycket spännande, säger Lisa Tagestam, projektledare på TicTac Interactive.
Vill du veta mer? Kontakta Lisa Tagestam, projektledare på TicTac Interactive.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.