Obama inspirerar under första dagen på ATD Expo & Conference

8 maj, 2018 in Nyheter

ATD Expo & Conference är världens största event med fokus på vuxenutbildning och kompetensutveckling. Över 10500 besökare är här för att se 400 utställare visar upp de senaste trenderna inom lärande. Tictac är såklart här för att möta branschens ledande gurus och experter som delar med sig av sina kunskaper.
I år är det 75-årsjubileum för Association for Talent Development som ATD står för. Men det är nästan bortglömt jämfört med det som alla pratar om – mässans öppningstal som hölls av USAs 44:e president Barack Obama. Det är svårt att beskriva hur emotionellt det var för publiken att se president Obama komma in på scenen – auditoriet nästan exploderade av jubel. Många stod i kö redan kl 3 på morgonen för att få en bra plats.
I sitt tal berättade Obama om hur utbildning och möjligheter till att växa format hans egen familj, både i USA och Kenya. Han fortsatte med att berätta om sin egen praktiska erfarenhet som president, både som ledare och mentor. Ett återkommande tema var värderingar och att satsa på ungdomar – hur unga människor som arbetat i hans kampanjer fick utveckla sin kompetens genom praktisk erfarenhet och ansvar.
Som den fullfjädrade talare han är så växlade Obama obehindrat från hur det var att sluta röka till hur det gick till att hitta Usama bin Laden. Det var en oerhört charmig och fascinerande insikt i hur det är att ha världens svåraste jobb!
Resten av dagen gick i 180 knyck, och Tictac besökte föreläsningar om till exempel adaptivt lärande, mikrolärande och skådespelartekniker för att utveckla medarbetare – lite nytt och lite gammalt med andra ord. Speciellt intressant var en session där Mohammed Bagat pratade om en modell för att skapa upplevelser med djupt lärande och stark emotionell koppling.
En intressant trend på mässan var att färre och färre gör den vanliga ”powerpoint-dragningen” som väl egentligen ingen tycker är särskilt kul eller spännande. Fler och fler verkar testa modellen med att gästerna sitter vid runda bord och gör uppgifter tillsammans istället och där talaren snarare är facilitator eller aktivitetsledare. Man täcker samma ämne som powerpointen men istället får deltagarna aktivt delta, vilket förstärker lärandet, och dessutom lära känna varandra. Här mötte jag massa nya spännande företag – och några amerikanska kusiner till våra existerande kunder!
Efter den här dagen kunde man bara luta sig tillbaka och pusta ut. I morgon börjar vi tidigt med en djupdykning i podcasting och gamification!
 
Vill du veta mer om Obamas närvaro på konferensen? Läs här!
 
Christian Stenevi, Manusförfattare på TicTac är på plats för att bevaka konferensen och kommer att dela med sig av trendspaningar och nyheter från konferensen.  

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.