E-learning Africa – TicTacs trendspaning

1 oktober, 2018 in E-learning, Nyheter

Sista helgen i september samlades världens ledande experter inom digitalt lärande i Kigali, Rwandas huvudstad för att delta på E-learning Africa, Afrikas största konferens inom digitalt lärande. TicTac var på plats för att inspireras, delta i paneler och utöka vårt nätverk av internationella relationer.
På plats från TicTac var Carolina Ericson och Benjamin Palmqvist som ger en kort trendspaning från konferensen summerat i tre tydliga trender:
Internationella aktörer
I år var en tydlig trend att västerländska bolag som LinkedIn med LinkedIn Learning var på plats för att presentera sitt erbjudande med lärande via sin digitala plattform. Det var tydligt att västerländska aktörer går in med färdiga ”Off the shelf” utbildningar i sina plattformar för den afrikanska marknaden.
Det går snabbt
Sedan vi besökte e-learning Africa förra året på Mauritus har de afrikanska bolagen och organisationerna inte bara utökat deras användning av Smartphones och Mobile Learning utan även kommit igång med hur de kan använda VR & AR inom lärande. De är alltså i samma diskussioner som västvärlden där största skillnaden är att de inte har befintliga system att byta ut utan bygger strukturen från början med modern teknologi.
MicroLearning – här för att stanna
TicTac tog inspiration för ett par år sedan i hur de Afrikanska bolagen arbetade med Micro Learning via kanaler som sms då användningen av smartphones inte var utbredd i Afrika. I år ser vi en tydlig vidare utveckling av detta inom mobile learning för smartphones, det diskuteras om hur det går att göra en bred kompetensförsörjning inom organisationer men även i samhället via digitalt lärande i form av Micro learning.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.