Digitalisera för ökat engagemang

14 mars, 2023 in News

Hybridarbete, att vara en del av ett team och utbildning identifieras som vinnande faktorer för att medarbetare ska anse sig ha ett högt engagemang i sitt jobb. Det visar den senaste rapporten från ADP Research Institute: Global Workplace Study 2022 där drygt 27 000 personer från 27 länder har fått tycka till. I månadens nyhetsbrev diskuterar vi hur digitala utbildningar med fokus på socialt lärande kan stötta företag och anställda att öka engagemanget på arbetsplatsen.

Vinnande team
Känslan att tillhöra ett team och att ha ett sammanhang är något av det viktigaste för anställda för att de ska känna sig engagerade i sitt arbete. Enligt studien är teammedlemmar nästan 3 gånger mer engagerade i sitt jobb än personer som inte är en del av ett team. Så hur kan man öka teamkänslan med digitala utbildningar?

Hybridarbete lönar sig

Medarbetare som har möjlighet att jobba både hemifrån och från kontoret är mer engagerade än medarbetare som antingen enbart jobbar från kontoret eller helt hemifrån. I studien uppger 20 % av hybridarbetare att de är engagerade i sitt jobb, medan siffran för dem som jobbar från kontoret eller hemifrån ligger på 13 respektive 12 %.  

Vill du läsa mer?
Om du vill läsa rapporten i sin helhet hittar du den här: Global Workplace Study 2022. Förutom de aspekter vi har tagit upp i vårt nyhetsbrev finns massor med matnyttig information för dig som arbetar med L&D, HR eller i ledarställning. Hör gärna av dig till oss om du vill bolla idéer eller hitta en plan framåt för just din arbetsplats.

Sugen på att lära dig mer?
TicTac är den ledande partnern inom digitalt lärande och transformation i Europa. Vill ni ha något utöver det vanliga, hjälp med att komma i gång eller hitta en lösning för hur ni kan jobba strömlinjeformat, effektivt och långsiktigt? Kontakta oss så hjälper vi er! 

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.