Bemanningspionjären och Oatlys VD på Rapidus och TicTacs ”Efter jobbet”!

23 november, 2016 in Nyheter

Att våga gå sin egen väg och konsten att ta fajten med dem som vill stoppa dig. Det var temat för Rapidus fullsatta ”Efter-jobbet”-möte på tisdagen i Malmö med TicTac Interactive som värd.
Två entreprenörer och företagsledare som nått framgång på egen hand, utan formell utbildning i botten. Jessica Löfström, ägare och grundare av bemanningsbolaget ExpanderaMera och Toni Petersson, VD för livsmedelsföretaget Oatly, intervjuades av Rapidus Jan Wifstrand på ett fullsatt Årstiderna by the Sea i Malmö.
Jessica Löfström kämpade i 15 år med att etablera ett bemanningsföretag inom byggsektorn och mötte hårt motstånd. Till slut lyckades hon och hennes ExpanderaMera AB omsätter nu cirka 100 miljoner kronor och dessutom belönades hon med utmärkelsen SvD:s affärsbragd 2016.
– Ska man lyckas måste man göra något man brinner för varje dag, sade Jessica Löfström.
Serieentreprenören Toni Petersson blev överraskande VD för livsmedelsföretaget Oatly och utmanade omedelbart de etablerade mejerijättarna med provocerande reklam. Nu expanderar Malmöföretaget internationellt i snabb takt och beräknas nå en omsättning på cirka 500 miljoner kronor i år.
– Jag kunde absolut ingenting om branschen när jag rekryterades till VD-jobbet på Oatly. Men jag anser att det ibland kan vara en fördel att sakna kunskaper om branschen man ger sig in då det ökar möjligheterna att tänka nytt och göra annorlunda, sade Toni Petersson.
TicTac är värd för Rapidus ”Efter-jobbet” och ser mötena som spännande event för att möta ledande företagsledare, gäster och kunder.
– Fantastiskt roligt att det blev helt fullsatt och vilket spännande samtal med två av Sveriges mest envisa företagsledare som vågat utmana konservativa branscher med sitt nytänkande! Jag är övertygad om att alla blev mycket inspirerade av att höra Jessica Löfström och Toni Petersson dela med sig av sina erfarenheter som entreprenörer och företagsledare, säger TicTac Interactives VD Carolina Palmqvist.
 

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.