5 tips för att skapa er egen hållbarhetsakademi                 

10 oktober, 2022 in E-learning

Att genomföra stora strategiska skiften är komplext och resurskrävande. Det är ofta top-down-styrt och svårt att applicera i vardagen bland medarbetarna. 

TicTac har de senaste åren fått många förfrågningar om just hållbarhet och hur våra kunder kan paketera en strategisk omställning som faktiskt får alla intressenter att inte bara arbeta annorlunda utan också förändra beteenden kring hållbarhet. TicTac har varit med och tagit fram allt från koncept och strategi för en hållbarhetsakademi till att faktiskt skapa allt innehåll och levererat en öppen plats för beteendeförändring inom organisationen. Hur vi arbetar beror på vilka förutsättningar en organisation har i form av resurser, teknik och kompetens.

För att lyckas med detta delar vi på TicTac med oss av 5 tips för att framgångsrikt skapa en hållbarhetsakademi och -strategi i en organisation:

  1. Ha en tydlig strategi. Strategin behöver vara tydlig, kopplad till faktiska beteendeförändringar och faktiska mål som er organisation vill uppnå. Denna ska genomsyra alla enheter i er organisation. 
  2. Utse en projektledare. När strategin och målen är förankrade är det dags att utse en stark projektledare som kan driva projektet cross-functional och som har insyn i de olika enheterna. 
  3. Skapa resan. Nu börjar det kreativa med utgångspunkt i målen och målgrupperna. Hur ska kunskapsresan se ut? Identifiera utmaningar och framförallt möjligheter. Koppla detta till KPI:er och resultat redan nu. 
  4. Ha rätt teknik för att skapa resan. Med rätt plattform och verktyg för att skapa innehåll blir det både roligare och enklare att utföra visionen och skapa en lättillgänglig akademi som attraherar målgruppen. Om tekniken och resursen internt finns – sätt i gång och skapa. Om inte – rådfråga en leverantör och lägg ut arbetet på externa konsulter. 
  5. Se hållbarhetsakademin som en resa som aldrig tar slut. Visst, deltagarna kommer göra klart denna resa. Men strategiska flyttar sker inte över en natt. Fortsätt byta ut och lansera nya versioner för att ta med organisationen till nästa nivå. 

#Neverstoplearning 

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter här så återkopplar vi så snart vi kan.